Hvad Betyder Globalisering?

23. October 2020
Artem Beliaikin, Pexels

Globalisering er et af de ord, der for alvor er blevet et rigtig buzzword, der bliver brugt flittigt og bredt i alverdens sammenhænge. Det er lidt ligesom ordet “paradigmeskifte”, der bliver brugt flittigt af blandt andet politikere, når man ikke lige har en god forklaring på et spørgsmål. 

Men hvad betyder det der globalisering egentlig? Går man ind på Den Store Danske, så får man denne ganske udemærket forklaring: 

Hvad betyder globalisering? Globalisering er en dynamisk udveksling af ting som kapital, varer, ideer, information og services på tværs af lande såvel som kontinenter. Globalisering skaber større samarbejde, forståelse, handel og ikke mindst afhængighed på tværs af lande. Når du eksempelvis køber et par sko fra Kina, så er dette gjort muligt pga. globaliseringen. 

Globaliseringen bliver især beskrevet i 3 perioder, hvor den første skete omkring 1500-tallet, hvor verdensdelene begyndte at få mere kontakt med hinanden. I 1800-tallet kom telegrafen og jernbanen frem, hvilket fremmede globaliseringen yderligere. 

I 1900-tallet tog det for alvor fart med telefoner, civil luftfart og ikke mindst internettet, der tog fat omkring starten af årtusindeskiftet. 

Globaliseringen har haft store virkninger og konsekvenser for næsten alle aspekter af vores liv. Uanset om vi snakker kultur, økonomi, kærlighed, handel eller sundhed, så har globaliseringen haft indvirkning på dette.

24. February 2021
Man hører ofte om, at en virksomhed har opbygget, eller måske mistet, en masse Goodwill. Mange aner faktisk ikke, hvad de betyder, hvilket e… Læs mere
01. December 2020
Hvis du lige nu sidder med en opgave i erhvervsøkonomi, eller måske er nyudsprunget iværksætter, så er du sikkert interesseret i at vide lid… Læs mere