Hvad Betyder Goodwill?

24. February 2021
Pixabay

Man hører ofte om, at en virksomhed har opbygget, eller måske mistet, en masse Goodwill. Mange aner faktisk ikke, hvad de betyder, hvilket er helt forståeligt. Der er nemlig en lidt underlig størrelse, der kan være enormt svær at opgøre i kroner og gøre konkret. Det er derfor også langt fra alle virksomheder, der beskæftiger sig med det. I dette indlæg får du indsigt i, hvad Goodwill betyder.

Hvad betyder Goodwill? Goodwill er et immaterielt aktiv, der dækker over en økonomisk værdi, der ligger i virksomhedens brands, rygte, kundekreds, netværk og anseelse. Det kan også være noget helt lavpraktisk som en stort antal subscribers til et nyhedsbrev. Goodwills værdi er ikke konkret værdi som eksempelvis et produktionsapparat, men derimod et potentielt, ikke realiseret afkast til virksomheden.

Goodwill er noget, som man især bruger meget tid på inden for tech-branchen. Et godt eksempel på dette er en virksomhed som Facebook og Google. Deres værdi som virksomhed er enormt høj, hvis man sammenligner den med deres omsætning. Dette gælder især for Facebook. Hvor stammer deres enormt høje værdi så fra? Goodwill.

Snapchat er måske en af de bedste eksempler på en virksomhed, der stort set kun har deres Goodwill. Deres omsætning er nærmest ikke eksisterende, men på trods af dette er virksomheden milliarder værd.

01. December 2020
Hvis du lige nu sidder med en opgave i erhvervsøkonomi, eller måske er nyudsprunget iværksætter, så er du sikkert interesseret i at vide lid… Læs mere
26. October 2020
Når man taler om udbytte fra en virksomhed, så taler man om en årlig udbetaling af en virksomheds overskud til dens ejere eller aktionærer.&… Læs mere