Hvad Er Et Budskab?

23. February 2021
Pixabay, Skitterphoto

Definition

Et budskab er en slags besked, som afsenderen gerne vil fortælle modtageren. Det er det, man skal få ud af at læse en tekst eller en bog - altså hvad vil forfatteren gerne fortælle eller hvad har jeg lært af dette, jeg lige har læst.

Brug af budskab

Brugen af budskaber bliver ikke kun brugt i tekster, men også i andre sammenhæng. 

Reklamer

I reklamer arbejder man meget med primære og sekundære budskaber. Hvis begge former for budskaber er til stede, er det primære som regel pointen med det, du lige har set, hvor det sekundære er, at der er blevet reklameret for et produkt og det skal du selvfølgelig nu købe, nu hvor du har set reklamen. Er der ikke noge historie med i reklamen, er det primære budskab at købe produktet.

Morale

Morale bliver ofte brugt som et andet ord på budskab. Mange af os har nok, igennem vores skoletid, hørt "Og hvad er moralen så med historien?". Morale bliver mest brugt i eventyr, både historier og film, og skal være med til, at vi lære noget af historierne, vi læser. De skal være med til at lære om rigtig og forkert og hvad der er bedst for os selv og hinanden. 

Du læser dette indhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese Perlen Odense. Hvor du køber et stort sortiment med halskæde med bogstav. Tusind tak for støtten, siger vi.

25. March 2022
Sidste gang jeg havde med empiri at gøre, var det på universitetet, da jeg læste til min uddannelse. Jeg vil prøve at forklare det overordne… Læs mere
31. August 2021
Ordet 'fx' er en forkortelse for ordet 'for eksempel', som gerne bliver brugt, hvis du siger et udsagn eller lignende og gerne vil iscenesæt… Læs mere