Hvad Betyder Reducer? Få Svaret Her

28. June 2021
Pexels.com

Har du spekuleret over hvad ordet reducer betyder? I dette indlæg vil jeg forklare hvad ordet betyder og i hvilke sammenhænge du kan bruge det. Finsvaret her. 

I følge den danske ordbog betyder det også at gøre noget mindre med hensyn til omfang som f.eks. Antal eller omfang.

Ordet reducere stammer fra det gamle latin og betyder egentlig at "føre tilbage". Du har nok hørt eller set det før i gamle matematikopgaver hvor man skulle reducere noget. 

F.eks. Så kan man sige at Per skal reducere tre æbler fra kurven. Det vil sige, at Per faktisk bare skal tage tre æbler fra kurven. Altså at trække det fra som i minus. Sådan kunne det f.eks. se ud i opgaver osv. 

I daglig tale bruger man det dog lidt anderledes. Du har måske også hørt en sportskommentator råbe det i fjernsynet under EM 2020. "Danmark har reduceret til 1-1".

Det vil sige at Danmark var bagud med et mål, men har nu reduceret. Altså at Danmark var bagud med et mål, men eftersom de lige scorede, så har de reduceres deres mål difference på et mål, så de nu står lige. 

Mange voksne artikler bruger ordert reducere frem for minus, da man oftest bruger minus i økonomisk tale. 

25. March 2022
Hyppighed er især noget, man gerne hører om, når det kommer til matematik. Helt overordnet er det dog, hvor ofte noget forekommer i eks… Læs mere